Sergentskolen siger farvel til det sidste hold elever

18. oktober 2013 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Det sidste hold sergentelever er udklækket på Sergentskolen på Sønderborg Kaserne – og det næste hold er klar i juli næste år, hvor det bliver Varde Kaserne, der skal danne rammen for udnævnelsen.

Adskillige stolte mødre så sønnernes udnævnelse.

Adskillige stolte mødre så sønnernes udnævnelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men fredag stod cirka 140 nye sergenter klar på paradepladsen på Sergentskolen, hvor de alle fik et diplom – og en række fik anerkendelser for de færdigheder, der skiller dem ud fra resten. Bedste elev, bedste skytte, bedste idrætsmand og de fem bedste kammerater.

tæt på 300 pårørende og venner stod på pladsen og fulgte paraden, der var til ære for alle dem, der nu er steget i graderne.

– Det har været en stor fornøjelse at arbejde med de unge mennesker og se dem udvikle sig. Her på skolen har vi jo ikke adfærdsvanskelige unge, siger skolechef Mads Rahbek i sin tale.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Sergenteleverne har været igennem Danmarks mest komprimerede lederuddannelse. Nu kan de undervise, lede og kommandere andre. Det forpligter og det kræver selvdisciplin. Sergenterne skal være et godt eksempel for andre i både tjenestetid og fritid, siger oberstløjtnant Mads Rahbek.

Vi ses i Dybbøl

Tidligere har skolechefen lovet, at Sergentskolen deltager i markeringen af Slaget ved Dybbøl til foråret, hvor det er 150-året for det voldsomme slag.

– Vi kommer selvfølgelig, selvom vi lukker ned her på skolen, så vi ses i Dybbøl, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se billeder fra paraden: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.453813878072298.1073741927.271358109651210&type=1

 

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...