Peter Hansen: Sygeplejeskolen er tabt – så vi skal videre

2. april 2014 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Peter Hansen, Venstre, skriver:

Slaget om sygeplejeskolen var tabt, inden det gik i gang.

Det er den sørgelige sandhed.

Peter Hansen foreslår gode tilbud til kommende uddannelser.

Peter Hansen foreslår gode tilbud til kommende uddannelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uanset om man er inhabil eller ej, så er det nu engang sådan, at formanden for en bestyrelse ”bestemmer” rigtig meget.

Han sætter dagsordenen og retningen.

Da det pludseligt hed at sygeplejeskolen skulle ligge i Sønderjylland i stedet for Sønderborg, kunne man godt regne ud, hvor det bar hen.

I Sønderborg besluttede vi, at det i hvert fald ikke skulle være på grund af økonomi. Derfor stod alle partier sammen om det høringssvar og tilbud der blev givet. Jeg er ret sikker på, at om vi så havde foræret dem Alsion, havde det ikke ændret på beslutningen. Der var desværre en helt anden dagsorden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal videre

Hvad så nu. Ja, skolen er tabt for området, men Alsion står der stadig.

Personligt mener jeg, at vi skal give SDU det samme tilbud som sygeplejeskolen fik, hvis de vil flytte flere uddannelser til byen.

Masser af muligheder i Alsion.

Masser af muligheder i Alsion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis ikke man vil det, bør vi undersøge om vi kan lave en “Esbjerg-model” hvor både SDU og Aalborg Universitet er til stede. Alternativt finder vi tyske universiteter at samarbejde med.

Jeg mener, der er basis for en uddannelse af ingeniører, der er meget mere målrettet virksomhederne i vort område. En uddannelse hvor de studerende følger de enkelte virksomheder og tilbydes job efter færdiggørelse. En uddannelse der også målrettes studerende fra Polen og så hele vejen til Portugal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg kunne forestille mig, at vi opretter en uddannelsesfond, der får til opgave at facilitere og aktivt arbejde med, at der kommer nye uddannelser til byen.

23. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Fuld gang i flytteudsalget

23. april 2024 Erhverv

Hos Ønskebørn på Grundtvigs Allé i Sønderborg har der været gang i flytteudsalget i flere uger. “Og det fortsætter en tid endnu og jeg kan ikke sige, hvor længe”, lyder det fra medindehaverMaja Duborg til SønderborgNYT. Hun kan heller ikke fortælle, hvor Ønskebørn flytter hen. “Vi er i gang med at forhandle om nogle lokaler […]

Læs mere...