Rådhuset: Fyret kontorelev får 200.000 kroner i erstatning

16. juli 2014 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Folketingskadidat Dennis Ørsted Petersen, SF Sønderborg, skriver:

Tvistighednævnet har afgjort at en kontorelev, som på grund af barsel fik afbrudt sin uddannelse, skal have knap 200.000 kr. i erstatning fra Sønderborg Kommune. Jeg håber inderligt at dette maner til eftertænksomhed på rådhusgangene.

Dennis Ørsted Knudsen, SF.

Dennis Ørsted Petersen, SF.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan umuligt retfærdiggøres, at Sønderborg Kommune har bidraget negativt til kønsligestillingen på vores arbejdsmarked, og har bidraget til at skabe usikkerhed omkring, hvordan kvindelige elever er stillet i tilfælde af graviditet. Særligt når vi i øvrigt har travlt med at fortælle om, hvor progressive og rummelige, vi i øvrigt er.

Det fremgår dog af nyhedsstrømmen, at Sønderborg Kommune fra nu af vil følge erhvervsuddannelsesloven og ikke KLs vejledning på området. Godt, men desværre for sent.

Artiklen fortsætter under annoncen

KL har indtil videre sidestillet elevforløb med tidsbegrænsede ansættelser, og har på denne baggrund vurderet, at kommunerne ikke er forpligtiget til at forlænge elevforløb i tilfælde af f.eks. barsel. Dette stemmer dog ikke overens med erhvervsuddannelsesloven, og det er der heldigvis sat en tyk streg under nu.

Det er vigtigt, at vi sikrer eleverne, uanset sektor eller arbejdsplads, trygge rammer omkring deres uddannelsesforløb. I Sønderborg, og i Danmark i øvrigt, er det absolut nødvendigt, at vi prioriterer at have et rummeligt uddannelses- og arbejdsmiljø, samt at vi forsøger at sikre et højt uddannelsesniveau generelt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så lad os stoppe ræset mod bunden, og sørge for, at elever af alle slags synes, at Sønderborg Kommune er en tryg og sikker arbejdsplads. Det er det mindste vi kan gøre, også selvom KL advokerer for noget andet.