Erhvervsklimaet i Sønderborg er blevet dårligere

25. juli 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Klimaet for erhvervslivet i Sønderborg Kommune er blevet dårligere siden sidste år. Sønderborg er nemlig faldet fra en 28. til en 73. plads på Dansk Byggeris liste over erhvervsvenlige kommuner skriver Lokalavisen.

Med et fald på 45 pladser er Sønderborg Kommune røget ned i en tunge ende af listen over de 98 kommuner.

Sønderborg er samtidigt den dårligste kommune i Sønderjylland, hvor Aabenraa ligger på 10. pladsen, Tønder på 32. pladsen og Haderslev på 69. pladsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er især på parametre som skat og udbudspolitik, at Sønderborg har klaret sig dårligt i år.

Også kommuner som Gentofte, Aalborg, Vejle og Aarhus har oplevet store er blandt dette års største dykkere.

– Flere kommuner tager nogle ordentlige hop i enten den ene eller anden retning. Nogle af dykkerne klarer sig godt på nogle områder, mens de dumper på andre. F.eks. har vi i år også givet kommunerne karakterer alt efter, om de f.eks. bruger kædeansvar eller arbejdsklausuler, som er blevet meget populært i flere kommuner og derfor også er relevant at måle på. Vi udvikler løbende analysen, så den forholder sig til kriterier af betydning for virksomhederne, og som er aktuelle, siger erhvervspolitisk chef for Dansk Byggeri Torben Liborius.

Artiklen fortsætter under annoncen

I følge analysen er Billund den mest erhvervsvenlige kommune i Danmark.

26. april 2024 Politik, Nordborg

Politisk debatmøde – hvor står vi og hvor vil vi hen?

26. april 2024 Politik

Torsdag aften havde Socialdemokratiet inviteret til ‘Dér derbAtter’ i medborgerhuset på Th, BrorsensVej i Nordborg og der var hele 112 mennesker, som gerne ville være med. “Vores plan med aftenen, det er få nogle ideer fra Jer, som vi kan tage med os. Jeg lover ikke, at de allesammen bliver til noget, men vi vil […]

Læs mere...