Læserindlæg: Har Carl Holst fået solstik

30. juli 2014 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Regionsmedlem Vibeke Syppli Enrum, Enhedslisten, skriver:

Nogen stor overraskelse er det ikke. At Carl Holst nu vil være folketingsmedlem og dermed vil forlade posten som formand for Regionsrådet. Godt nok sagde han det modsatte før regionsvalget i november – men det er jo ikke forbudt at skifte standpunkt. Men kommer nogen i den sammenhæng til at tænke på Venstres evindelige snak om SR-regeringens løftebrud, så er det ikke så mærkeligt.

Carl Holst dropper regionen, hvis vælgerne sender ham til Christiansborg.

Carl Holst dropper regionen, hvis vælgerne sender ham til Christiansborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Carl Holst siger, at hans børn nu er blevet ældre, så han bedre kan være i København i lange perioder. Ja da, de er blevet hele otte måneder ældre. Og vil være cirka halvandet år ældre – hvis næste folketingsvalg først kommer i sidste øjeblik.

Carl Holst siger også, at han godt kan forlade Regionsrådet, fordi: “Modsat tidligere er der fuld enighed om tingene i regionsrådet, så jeg” (Carl Holst altså) “er overbevist om, at tiltagene bliver fulgt til dørs” – selv om han ikke er med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sig mig, har Carl Holst det svært her i sommervarmen? “Fuld enighed”. Der er ikke fuld enighed i Regionsrådet. Enhedslisten er sandelig ganske uenig i meget, besparelserne på sygehusene f.eks., hvor der hvert år skal spares to procent. Noget, som tvinger de ansatte til at løbe stærkere. Dem, der ikke bliver fyret altså.

Eller det såkaldte supersygehus i Odense, som Carl Holst stadig mener, bliver super. Det gør det næppe med de penge, der er til det.

Eller den dårlige bemanding – og følgende dårlige arbejdsforhold – for de ansatte i psykiatrien. Noget, som går hårdt ud over de psykiatriske patienter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eller…. Der er masser af andre ting, som der absolut ikke er “fuld enighed” om. Så jo, Carl Holst må have det svært i varmen.

Men noget har vi været enige om – som de religionsneutrale rum på sygehusene eller markeringen af Dybbøl bl.a. med “Det, hvorom der ikke kan tales – 1864@2014”.

Carl Holst har været en stærk regionsrådsformand, for stærk.

Men måske kan vi stadigvæk nå at opfylde nogle af de ting, vi er enige om som sikring af arbejdspladser på det lukningstruede Danish Crown slagteri i Faaborg? Det kan f.eks. ske ved at omlægge til økologisk produktion. Vi kan satse på øko-svinekød, som kan eksporteres til en langt højere pris. Det vil både sikre danske job og gladere grise!

Artiklen fortsætter under annoncen

Men god tur til Christiansborg, Carl Holst.

 

 

24. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Torsdag åbner Rema 1000 i Center Øst

24. april 2024 Erhverv

Når klokken slår otte i morgen, torsdag, går dørene op til den nye Rema 1000-butik i Center Øst og det glæder den erfarne købmand, Søren Eilersen, sig til. “Vi er ikke helt klar til at åbne endnu, men det det er tæt på. Vi har ikke fået de ferske varer hjem endnu, men torsdag morgen […]

Læs mere...