Venstre: Fornuften må ku’ trænge ind på borgmesterkontoret

31. juli 2014 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Formand for Venstre, Nordals, Lars Romsøe Grandt, skriver:

Jeg er fuldstændig enig med borgmester Erik Lauritzen, når han siger, vi som nation skal hjælpe de flygtninge, der kommer fra Syrien. Men her holder enigheden op. Det er faktuelt forkert, når han skriver, at hvis kasernen, bliver lejet ud til udlændingestyrelsen for at blive brugt til asylcenter, er det en aftale kommunen, ikke kan gøre noget ved. Med et paragraf 14-forbud kan der stoppes for brugen af kasernen til det formål. Efterfølgende kan der laves en lokalplan, der beskriver, hvad kasernen så må bruges til. Det er der så et år til at få lavet. Det burde være tid nok til, at selv borgmesteren kan nå at blive færdig eller få andre til det.kaserne

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg har som sådan ikke noget imod asylcentre, man er bare nødt til at placere dem fornuftige steder, og ikke midt i byen, da kriminaliteten blandt flygtninge i asylcentre er større end det danske gennemsnit. Statistikken siger, at hver sjette bliver sigtet for en forbrydelse, og hver 10. har været dømt i 2011. Justitsminister Morten Bødskov og Dansk Røde Kors er klar over problemet, og ser meget alvorligt på det, men tanker ændre intet, og det er stadig et stort problem. Kriminaliteten dækker over tyveri, røveri, vold og færdselsforseelser, herudover kommer gener der måtte være.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Borgmesteren naivt tror, at det kun drejer sig om et år, før flygtningene er ude af bygningerne igen, tager han fejl. Der er ingen tegn på at krigen i Syrien er ved at nå en ende, og når først asylcenteret ligger i Sønderborg, bliver det nok ikke bare lige flyttet.

Med tankerne på hotelbyggeriet på havnefronten, er det et meget dårligt signal at sende til investorerne, at de ny naboer nemt kunne blive et asylcenter. Det vil utvivlsomt få nogle af investorerne til at ryste på hænderne, når der skal skrives under på flere arbejdspladser til byen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Om Borgmesteren vitterligt mener, at der er brug for flere udfordringer til byen, eller om han er for svag til at kæmpe imod, er ikke op til mig at vurdere. Men jeg syntes fornuften, burde kunne trænge ind på hans kontor, samt at han kunne løse nogle af de nuværende udfordringer, før han bad om nye.

26. april 2024 Politik, Nordborg

Politisk debatmøde – hvor står vi og hvor vil vi hen?

26. april 2024 Politik

Torsdag aften havde Socialdemokratiet inviteret til ‘Dér derbAtter’ i medborgerhuset på Th, BrorsensVej i Nordborg og der var hele 112 mennesker, som gerne ville være med. “Vores plan med aftenen, det er få nogle ideer fra Jer, som vi kan tage med os. Jeg lover ikke, at de allesammen bliver til noget, men vi vil […]

Læs mere...