ProjectZero handler om dig og global opvarmning

23. september 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

I Sønderborg er der fokus på CO2-regnskabet på vejen hen til at blive helt CO2-neutral. Mens hvis ikke andre hopper med på vognen, så går det globalt den helt forkerte vej.

Det bliver diskuteret på FNs klimatopmøde tirsdag.

Aldrig før er så meget CO2 røget direkte ud i atmosfæren.

Peter Rathjes ProjectZero   har godt fat i Sønderborg. Nu mangler de bare resten af Danmark og dernæst en masse andre lande at følge trop.

Peter Rathjes ProjectZero har godt fat i Sønderborg. Nu mangler der bare, at resten af Danmark og dernæst at en masse andre lande følger trop.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Faktisk er to tredjedele af den mængde CO2, der maksimalt må slippe ud, hvis verdens temperaturstigning skal holdes under 2 grader, allerede brugt op.

Klik på billedet og læs, hvad du kan gøre for at mindske dine CO2-udslip

Klik på billedet og læs, hvad du mere kan gøre for at mindske dine CO2-udslip

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er konklusionen i en artikel udgivet af Nature Geoscience.

  • Danskerne fortsat et af de folkefærd, der samlet set udleder mest CO2, siger Eigil Kaas, professor i meterologi på Niels Bohr Instituttet til Politiken.

Og selvom vi sælger CO2-kvoter til andre lande og på den måde holder samvittigheden ren, køber vi stadigvæk mange af de produkter, som i CO2-regnskabet er dyre at producere.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Det er stadigvæk os som forbrugere, der er synderen, siger Eigil Kaas, og derfor mener han,  det altid er godt, hvis man gør noget for at mindske sit eget CO2-udslip. Især for samvittigheden.

Og din samvittighed kan måske blive bedre, hvis du følger de fem råd fra Verdensnaturfonden og sparer klimaet for lidt af dine CO2-udslip.

Sådan kan du spare CO2 i hverdagen

1. Smid ikke madrester ud

Hvert år smider vi danskere 237.000 ton mad i vores skraldespanden. Brug resterne dagen efter i din aftensmad eller i din madpakke, eller frys dem ned og spise dem senere.comwell - revy

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Spis kødfrit 2 dage om ugen

Især okse- og svinekød koster meget CO2 at producere. To kødfri dage om ugen vil give en besparelse pr person på 109,5 kilo CO2 pr år.

3. Fyld vaskemaskinen, vask på 30 grader og tør på tørresnor

Du bruger meget mindre CO2, din elregning bliver mindre, og dit tøj ser pænt og nyt ud i længere tid.

4. Brug sparepærer

Skifter du en almindelig elpære ud med én sparepære, sparer du 450 kroner 400 kilo CO2. Og så holder sparepærer op til 10 gange så lang tid som almindelige elpærer.

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Sluk for standby-funktionerne

Et tv-apparat, der er tændt i tre timer om dagen og i standbyfunktion de resterende 21 timer bruger cirka 40 procent af sin energi i standbyfunktion.

Kilde: Verdensnaturfonden

24. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Skolebestyrelsen til Alssund-Skolen er på plads

24. april 2024 Uddannelse

Der har hen over foråret været valg til den nye skolebestyrelse, der officielt tiltræder den 1. august, på Alssund-Skolen. Den nye skolebestyrelse blev valgt ved fredsvalg og består af nuværende bestyrelsesmedlemmer fra skolebestyrelserne på både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen samt et enkelt nyt medlem. Bestyrelsen består af ni medlemmer, der fordeler sig med fem medlemmer fra […]

Læs mere...