Debat: Fælleslisten er ikke sure – men bitre

30. oktober 2014 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Formand for Venstre Nordals, Lars Romsøe Grandt, skriver:

Man kan tydelig se på mængden af Erik Lorenzens seneste læserbreve, at han ikke længere sidder som formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Nordalsformand for Venstre, Lars Romsøe Grandt.

Nordalsformand for Venstre, Lars Romsøe Grandt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ja, det var ham ellers tilbudt, at blive næstformand, hvilket han i bitterhed ikke ønskede.

Formandsskiftet har affødt en bitter mand, der til gengæld har tid til læserbreve.

Venstre får ifølge Peter Hansen såkaldt negativ indflydelse ved selv at kome med sager til Byrådet.

Venstre får, ifølge Peter Hansen, såkaldt negativ opmærksomhed ved selv at komme med sager til Byrådet. Andre sager er der sikret flertal for, inden Venstre kommer til bordet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han har travlt med at lægge ord i munden på venstrefolk, de plejer nu nok at kunne svare for sig, så det burde ikke være nødvendigt. Men jeg vil dog medgive ham, at Fælleslisten fik klø ved sidste valg, ja nogle vil endda sige en direkte nedsmeltning. Og det hænger måske lidt sammen med den stil man har lagt for dagen, som han skriver:

”Vi er ikke bundet af fasttømrede ideologier, der blokerer for kompromisser.Og der kan arbejdes til højre, venstre og bredt”.

Jeg vil nu mene, det er en sprælsk, springende holdning, der ikke giver vælgerne muligheden for, at vide, hvor Fælleslisten er i morgen. Og bestemt ikke i tråd med hans påstand om, at Fælleslisten er en troværdig samarbejdspartner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kan jo diskutere, om det store valgnederlag havde noget med den historisk høje skattestigningen at gøre, da Fælleslisten jo holdt stærkt på at den var ”nødvendig”.

Venstre kom med det forslag til de seneste budgetforhandlinger, om at sænke skatten en meget lille smule, hvilket bestemt ikke faldt i god jord, og heller ikke endte i et bredt budgetforlig. Efterfølgende er sidste års regnskab gjort op og frem kom 46 mio. kroner. I min verden er det da bestemt en form for penge, og beløbet vidner om skattestigningen måske ikke var så nødvendig endda.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men nu er den her, og flertalsgruppen kan ikke se en idé med at sætte den ned, og hvad er pengene så blevet brugt til?

 

Shopping for millioner

Ja, kasernen skulle da købes, da man heller ikke fandt Udlændingestyrelsens garanti god nok, det er så endnu en tom bygning, man ikke rigtig ved hvad skal bruges til, andet end byggeplads for håndværkere, der skal reparere det utætte tag.

Kasernen stod pludselig på indkøbslisten.

Kasernen stod pludselig på indkøbslisten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg skylder dog at sige, at prisen var ok, i forhold til fremgangsmåden.

Garageanlægget ved busstationen i Sønderborg, fordi den i fremtiden, måske, eventuelt kan bruges til ældreboliger. En gammel politistation i Gråsten, blev der også råd til. Og så kommer der nok et underskud ved de faldende børnetal i SFO’erne, der skal dækkes ind, for prisen skulle der bestemt ikke røres ved, og det har afledt en del udmeldelser. Men det var jo et Venstreforslag, så der ville man ikke bruge sin sunde fornuft.

Det eneste, der ikke bliver penge til, er en klargøring/effektivisering af de økonomiske udfordringer, som kommer i overslagsårene, og som flertalsgruppen allerede nu har erkendt bliver af de store.

Der er ingen grund til at spille hellig, hvad angår samarbejde. Flertalsgruppen har fra dag ét valgt, at det er borgmesteren der bestemmer og har en god højre hånd i viceborgmesteren, hvilket har givet udtryk i, at Slesvigske Parti ikke fik den indflydelse de var berettiget, da de ikke kendte deres besøgstid, som borgmesteren tidligere har udtalt. Stefan Kleinschmidt måtte nøjes med et tyndt udvalg, lige som Konservative også fik et barberet udvalg, hvor yderligere midler blev afvist, imens Ole Stenshøj sad på potten.

Man har brugt rigtig mange kræfter, på at holde Venstre væk fra indflydelse, og da der i to udvalg blev et flertal fra Venstre, og forståeligt nok, blev valgt en nye formænd, skulle vedtægterne straks laves om.

Vælger man at ændre Styrelsesvedtægterne alene fordi man er i mindretal, så viser det manglende vilje til samarbejde.

Men nu ser vi, om Statsforvaltningen godkender, der ændres i Styrelsesvedtægterne blot for at sikre to formandsposter og udvalgsflertal.

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...