Jørn Lehmann tilfreds med ny vagtlæge-aftale

30. oktober 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Region Syddanmark har lavet nye aftaler med Praktiserende Lægers Organisation omkring Lægevagten. Aftalen gør det mere tydeligt, hvem der har ansvaret for den service, der stilles til rådighed af regionen. Politikerne har naturligvis fulgt den tragiske sag fra Fyn, hvor vagtlægen afviste en 36-årig kvinde, der døde.

Jørn Lehmann er godt tilfreds med, at politikerne nu har snor i vagtlægerne.

Jørn Lehmann er godt tilfreds med, at politikerne nu har snor i vagtlægerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I aftalen har vi lagt mere ansvar over på vagtlægechefen og vi har aftalt, at kommer der mange berettigede klager over en af vagtlægerne, så kan vi bede om, at han eller hun tages ud af ordningen”, siger regionsrådsmedlem Jørn Lehmann fra Socialdemokraterne.

Region Syddanmark kan selvfølgelig ikke gå ind og blande sig i det rent faglige arbejde, der udføres af vagtlægerne. Men det kan regionen bede Sundhedsstyrelsen om, hvis det er nødvendigt.

“Aftalen er lavet i fredstid og nu har vi nogle værktøjer, der kan tages i brug, hvis der kommer episoder, der skal handles på”, siger Jørn Lehmann til SønderborgNyt. Han fortæller videre, der heldigvis kun er få brodne kar i vagtlægeordningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

God tone i Lægevagten

Der har været klager over vagtlæger, der ikke taler ordentligt til de borgere, der ringer ind. De klager kan regionsrådet reagere på i fremtiden.

“Vi kan lytte til optagelserne af samtalerne og vurdere, om lægen taler ordentligt til patienten eller vi skal bede vagtlægechefen om at tage lægen ud af ordningen”, siger socialdemokraten.

Og er det vagtlægechefen, der bliver et problem for regionsrådspolitikerne, så kan de stille et mistillidskvotum.

Specielt ved ordningen

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis en borger går til lægen og synes, at den behandling der gives, ikke er i orden, så kan borgeren skifte læge.

“Men det er ikke muligt i vagtlægeordningen. Der er de læger der er. Og argumenter om, at man jo kan lægge røret på og ringe op igen, holder ikke”, siger Jørn Lehmann. Dels kan borgeren risikere ventetid og dels kan det ende med, at samme læge tager telefonen.

“Men nu har vi sikret, at regionsrådet har mere indflydelse på vagtlæge-servicen. Vi er ikke bare dem, der skal sende penge”, siger Jørn Lehmann, der er tilfreds med aftalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

 

19. april 2024 Erhverv, Sundeved

Danish Crown i Blans skal bruge 100 nye medarbejdere

19. april 2024 Erhverv

Danish Crowns slagteri i Blans opretter 100 nye stillinger, der i første omgang tilbydes til nogle af de 1200 medarbejdere, der på grund af lukningen af slagteriet i Ringsted nu desværre står uden job. Sønderborg Kommune og Aabenraa Kommune er klar over, at det for nogen dog kan være en udfordring at tage springet, så […]

Læs mere...